9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (2023)

Een prototyping-tool stelt een ontwerper in staat om ideeën, navigatie-elementen, interacties en visuals samen te weven om een ​​solide prototype van een ontwerp weer te geven.

Lancering van een kleine bedrijven zonder de kennis van coderen kan het moeilijk zijn. De optie die u hier heeft, is om een ​​softwareontwikkelaar in te huren en er vijf cijfers in te gieten. Maar dit proces om meer mensen aan te nemen en ze op één lijn te brengen met uw doel, kan veel tijd en moeite kosten.

Met groeiende technologieën kan iedereen gebruiksvriendelijke oplossingen gebruiken om zijn taak uit te voeren en te ontspannen.

Daarom zijn prototyping-tools een van de beste opties voor bedrijven die met minder moeite, tijd en geld een applicatie moeten ontwikkelen.

Met de prototyping-tools kunnen ontwerpers en klanten beter samenwerken door op dezelfde pagina te zitten in plaats van tegenstrijdige perspectieven te hebben.

In dit artikel bespreek ik een prototyping-tool, waarom het essentieel is en hoe het helpt.

Laten we beginnen!

Wat is prototypen?

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (1)

Prototyping is een proces waarbij ontwerpers ideeën van papier naar digitaal implementeren. Het omvat verschillende fasen die producteigenaren, ontwerpers en bedrijfsanalisten in staat stellen om de belangrijkste aandachtspunten te kennen, waaronder navigatie, gebruikersbehoeften, bruikbaarheid, gebruikersinterface, visueel ontwerp, toegankelijkheid, informatie-architectuur, Etc.

Ontwerpen is zelden een succes van de ene op de andere dag dat veel tijd en spanning vereist. Dit is de reden waarom bedrijven prototyping-concepten nodig hebben om tijd en moeite te besparen. Er zijn twee soorten prototypen:

 • Low-fidelity prototypen: Snel en goedkoop en vaak op papier, waardoor een snelle preview van een product mogelijk is.
 • Hoogwaardige prototypen: Realistisch functioneren en lijken op het eigenlijke product vóór de lancering. Het is goed voor demonstratie voor belanghebbenden en investeerders.

Waarom is prototypen belangrijk?

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (2)

Een van de belangrijkste aspecten van prototyping is dat het empathie voor de klant creëert als het goed wordt gedaan. De belangrijkste voordelen van het maken van een prototype vóór de lancering zijn de volgende:

 • Het bespaart tijd en moeite, en uiteraard uw geld.
 • U kunt uw concept laten zien en testen op de beoogde gebruikersgroep.
 • Het is een handig naslagwerk voor ontwikkelaars.
 • Dient als de documentatie van het project.
 • Je kunt samenwerken met je team wat leidt tot nog betere ideeën.

Hoe kan prototyping UI/UX-ontwerpers helpen?

Het hebben van een prototype maakt het werk gemakkelijker om de taken van elke UI/UX-ontwerper te begrijpen. Het biedt de mogelijkheid voor een realistische planning van de ontwikkelingsprocessen en deadlines. Om specifiek te zijn, het helpt bij het bepalen van de kosten van het werk.

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (3)

Ontwerp van gebruikersinterfaces is tegenwoordig een essentieel ontwerpproces dat klanten aantrekt. Door prototypes te gebruiken, weten UI/UX-ontwerpers het nut van hun ontwerpen zonder ze daadwerkelijk voor gebruik te ontwerpen. Zo besparen ontwerpers tijd en geld.

Het gebruik van een prototype kan het ontwikkelingstempo echter aanzienlijk versnellen, waardoor frequente bewerkingen minder nodig zijn.

Dus als u dat wilt bereiken, volgen hier enkele van de beste prototyping-applicaties met behoorlijke functies en voordelen.

Proto

Breng uw innovatieve ideeën tot leven met Proto live. Ondernemers, marketeers, productmanagers, UX-ontwerpers en iedereen met een geweldig idee kan de oplossing gebruiken voor hun behoeften. De slepen-en-neerzetten en intuïtieve interface bieden u bouwstenen waarmee u kunt beginnen.

Krijg meer dan 250 UI-componenten die u zullen helpen om uw eerste prototyping-ervaring goed en fantastisch te maken.

De UI-componenten bootsen het gedrag van de native tegenhangers na. Bovendien vindt u een breed scala aan volledig aanpasbare en kant-en-klare sjablonen voor mobiel en web, samen met de elementen en blokken die u vaak gebruikt.

Als je middelen nodig hebt om de prototypes aan te vullen, staat Proto.io voor je klaar. Het is handig met een verscheidenheid aan geanimeerde en statische pictogrammen, geluidseffecten en stockfoto's. Je krijgt meer dan 6000 digitale activa voor uw behoefte. Ook kunt u de werkomgeving verbeteren door te communiceren met de functionaliteit van het ontwerp.

Op basis van de behoeften van uw project kunt u meerdere niveaus van interactiviteit toevoegen en uitgaan van een algemeen wireframe naar een prototype dat echt lijkt te zijn. Proto.io biedt micro-animaties met krachtige functies om beweging aan uw ontwerp te geven, zoals schermovergangen, tijdlijnovergangen en geavanceerde animaties.

Ontketen de kracht van Proto.io en krijg de oplossingen die u nodig heeft voor uw prototyping. Probeer het 15 dagen en visualiseer uw idee.

Adobe XD

Ontwerp het ongelooflijke met Adobe XD en creëer de echte UI/UX-ontwerpen om op te vallen tussen de rest. Breng uw ideeën tot leven met de verbluffende oplossingen van Adobe XD. Digitaal is een nieuw tijdperk en alles gebeurt op het scherm.

Laat Adobe XD uw ontwerpgids zijn, zodat het u kan helpen bij het ontwikkelen van de digitale wereld. Met geavanceerde functies kunt u realistische ontwerpen maken die het verhaal van uw innovatieve ideeën vertellen.

Of je nu van web design, applicatieontwerp, merkontwerp of gameontwerp, met Adobe XD kun je gemakkelijk evenementen, middelen en sjablonen krijgen.

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (5)

Krijg de functies die zijn samengesteld om uw workflow te versterken. Sommige functies zijn 3D-transformaties, componenten, statussen, herhalingsrasters, inhoudbewuste lay-out, importeren uit illustrator, Schets, of photoshop, vectortekengereedschappen, overvloeimodi, Adobe-lettertypen en nog veel meer.

Voor prototyping en animatie biedt Adobe XD auto-animate, voice prototyping, scrollgroepen, ankerlinks, gamepad-ondersteuning, audioweergave en meer. U kunt CSS-fragmenten naar de ontwikkelaars sturen of de links publiceren om te delen.

Met Adobe XD kunt u uw werk laten zien. Je kunt een online bouwen portfolio en krijg effectieve feedback van de grootste community van Behance.

Houd uw team op één lijn met hetzelfde project om co-editing te verwerken. Bovendien kunt u uw middelen opslaan in de cloud om ze snel te delen met andere ontwerpers, overal toegang te krijgen tot bestanden en uw team op dezelfde pagina te houden.

Vind het beste abonnement voor jou vanaf $ 9.99/maand en maak verbluffende prototypes. Maak gebruik van een 7-daagse GRATIS proef.

Figma

Breng uw ideeën tot leven met Figma door concepten eerder te testen. Maak een blauwdruk voor toekomstige ontwikkeling. Verander de statische ontwerpbestanden in een geweldig interactieve ervaring zonder een enkele regel code. Verbind eenvoudig UI-elementen en kies uw animaties en interacties.

U kunt subtiele interacties definiëren, zoals klikken, drukken, de muisaanwijzer op een knop plaatsen en meer. Ervaar uw ontwerp met behulp van de Figma mobiele applicatie die beschikbaar is voor Android en iOS. Toon uw ideeën, maar dicteer uw visie niet.

Met Figma kunt u uw giswerk meenemen voor ontwikkeling door de details te spellen die u voor ogen heeft.

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (6)

Animeer vergelijkbare objecten automatisch en automatisch om gedetailleerde overgangen te creëren. U kunt geanimeerd gebruiken GIF om bewegende ontwerpen, subtiele animaties en video-elementen weer te geven. Maak ook verschillende lagen dynamische overlays.

Stop met springen van het ene hulpmiddel naar het andere; Met Figma kunt u ontwerpen, prototypen, feedback verzamelen en alles op één platform delen. Schakel eenvoudig tussen uw live prototype en ontwerpbestand, zodat ontwerpbewerkingen direct in uw prototype verschijnen.

Maak uw prototype deelbaar zodat u het overal op internet kunt bekijken. Sluit opmerkingen in uw prototype in om waardevolle opmerkingen over uw ideeën te ontvangen. Met Figma kunt u de proefpersoon observeren, interactie hebben met live prototypen, presentatie maken dia's en integreer met tools van derden.

Maak je Figma-account aan en probeer het gratis.

InVision

Maak binnen enkele minuten robuuste prototypen met InVision zonder ook maar één regel code te schrijven. Het biedt verschillende animaties zoals hotspots, interacties, headers, overgangen, overlays en meer, zodat u de juiste sjabloon kunt kiezen.

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (7)

Verbeter uw ontwerpkwaliteit met feedback. Ontketen de kracht van ononderbroken ontwikkeling en begin snel met de juiste specificaties. Figma's ontwerphulpmiddelen helpen u beter te bouwen omdat de schetsintegratie de workflow stroomlijnt.

Ontdek het belang van prototypen en breng uw ideeën in realtime tot leven met geavanceerde functies, sjablonen, middelen, animaties en integraties. InVision is voor altijd gratis. Maak een account aan en begin in een mum van tijd met prototypen.

ProtoPie

Word een prototyping superheld met ProtoPie. Het biedt uitstekende prototyping-tools voor uw digitale product, van een mobiel apparaat tot IoT en van desktops tot krachtige ervaringen. Met ProtoPie overtuig je stakeholders direct, maak je nooit verkeerde beslissingen of aannames en bespaar je zowel tijd als geld.

ProtoPie laat je de verbonden toekomst volledig omarmen. Maak eenvoudig elk prototype en verbind ze met verschillende schermen, hardware, API's en apparaten. Het wordt ook beschouwd als de ideale prototyping-oplossing voor auto-HMI en auto-UX.

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (8)

Test snel uw realistische prototypes op uw wearables. Het is de ideale prototyping-tool voor de smartwatch UX. Haal uw statische smartwatch-applicatieontwerpen van het bureaublad en maak uw ontwerpen interactief. Creëer realistische en geweldige ervaringen op verschillende apparaten.

Bovendien prototype desktop- en mobiele games voor consoles, zoals Xbox SeriesX/S of PS5 die volledig meeslepend, realistisch en speelbaar zijn. ProtoPie is de meest veelzijdige tool voor uw ontwerpteam dat aan tablets of mobiele applicaties werkt.

Aangezien applicaties niet beperkt zijn tot een enkel apparaat, zijn prototype-cross-device-ervaringen echt noodzakelijk, zodat iedereen gemakkelijk kan testen. Begin meteen met het maken van prototypen met een gratis proefversie en verbeter uw ervaring met prototypen.

Mockplus

Mockplus is de krachtigste productontwerpoplossing voor prototyping, ontwerpsystemen en samenwerking. Met zijn geavanceerde functies en animaties kun je sneller ontwerpen en beter samenwerken. Zet uw briljante ideeën om in functionele prototypes met behulp van interacties, iconen en componenten.

Stroomlijn uw validatie- en ontwerpproces zonder een enkele regel code te schrijven. Met Mockplus kunt u een verbonden productontwerp maken en ontwerpers, front-end-ontwikkelaars en product managers om ook beter samen te werken.

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (9)

Bovendien kunt u beschikbare, herbruikbare en dynamisch ontwerp systemen. Zorg voor voorspelbaarheid en consistentie binnen uw team om eenvoudig te beheren, te delen, te onderhouden en te herhalen. Werk effectief samen met andere leden met Mockplus cloud en bespaar tijd.

Mockplus RP biedt u snelle prototyping, snelle interactie en snel testen. Beheer eenvoudig ontwerpsystemen met Mockplus DS en krijg alles-in-één bibliotheken, ontwerptools en deelbare koppelingen. Sluit je aan bij veel Mockplus-gebruikers om het beste product te bouwen.

Meld u aan bij Mockplus om gratis prototypen te maken.

Axure RP 10

Krijg onbeperkte kracht en oneindige interacties met Axure RP 10. Het is de enige UX-tool ter wereld die UX-professionals kracht geeft om functionele en realistische prototypes te bouwen. Er zijn onbeperkte combinaties van voorwaarden, gebeurtenistriggers en acties om een ​​digitale kick te geven.

U kunt aanrakings-, toetsenbord- en muisgebeurtenissen gebruiken om interacties te activeren. Voeg variabelen en voorwaarden toe aan uw ontwerp en breng uw prototypen naar de top van alles. Maak gebruik van robuuste Axure RP 10-widgets om sorteerbare rasters, dynamische interfaces en werkvormen te maken.

De optie slepen en neerzetten kan werkende vervolgkeuzelijsten, keuzerondjes en tekstvelden maken. U kunt dynamische panelen met meerdere statussen gebruiken om uw ontwerp veegbaar en scrollbaar te maken en te laten werken op mobiele schermen.

Met de repeater-widget van Axure RP kunt u gegevensgestuurde rasters en tabellen maken, zodat u tabellen of rasters dynamisch kunt filteren en sorteren.

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (10)

Download de functie voor adaptieve weergaven zodat u een voorbeeld van uw prototype kunt bekijken op desktops, telefoons en tablets op een enkele pagina. Alles wat u kunt doen zonder codekennis. Met Axure RP maak je eenvoudig functionele, realistische en UX-prototypes.

Verder kun je naast je functionele en rijke UX-prototypes ook diagrammen, wireframes, klantreizen en andere UX-documentatie maken. Stroomdiagrammen, notities en specificaties maken ook deel uit van Axure, wat het maken van prototypen eenvoudig maakt.

Klik op de knop en publiceer uw UX-prototypen naar de Axure-cloud om feedback van het team te inspecteren, te delen en te verzamelen. Integreer prototypen in samenvloeiing en Jira en gebruikte Axure's Slack and Microsoft Teams integraties om iedereen op dezelfde pagina te houden.

Koop het voor een startprijs van $ 25/maand/gebruiker en maak gebruik van alle functies. Probeer het GRATIS en ervaar de nieuwe stijl van prototyping.

Sketch

Krijg de krachtige tools die je nodig hebt voor je collaboratieve ontwerpproces met Schets. Van uw ideeën tot pixel-perfecte prototyping, alles begint hier. Of je nu verbluffende prototypen bouwt, samenwerkt aan nieuwe concepten of het perfecte applicatiepictogram maakt, Sketch heeft je ontwerpproces gedekt.

Maak je beste werk met behulp van een intuïtieve gebruikersinterface, voordelen die je verwachtte en doordachte functies van een geweldig Mac-programma, zoals ondersteuning voor eigen lettertypen weergave, supersnelle Apple Silicon-prestaties en P3-kleurprofielen.

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (11)

Werk samen met uw team aan hetzelfde document op hetzelfde moment in de Mac-applicatie. Er zijn geen heen en weer pingende bestanden, bespaart conflicten en gedoe. Alleen jij en je team of medewerkers om oneindig Canvas te verkennen.

Deze tool helpt je om je fantastische ideeën tot leven te brengen met eenvoudig te implementeren functies en tools en om je prototypen gemakkelijk te testen op de apparaten van je voorkeur. Daarnaast kunt u een link delen met uw team zodat zij uw prototyping in hun browser kunnen bekijken en u waardevolle feedback kunnen geven.

Met Sketch kun je mensen en ontwerpen samenbrengen om feedback te delen en prachtige ontwerpsystemen te bouwen. Met responsieve symbolen en herbruikbare stijlen kunt u eenvoudig uw ontwerpsystemen bouwen. Pas uw workflow aan door te kiezen uit verschillende integraties, assistenten en plug-ins.

Van het animeren van interacties tot toegankelijke ontwerpen, Sketch kan je veel helpen met zijn krachtige platform. Dus, creëer vandaag GRATIS je eigen werkruimte en begin met prototypen.

Framer

Ontwerp verbluffende prototypes en publiceer ze met uw team Framer. Het zit boordevol geweldige functies en alles wat je nodig hebt om je ontwerpproces te starten. Dankzij de adaptieve lay-outfuncties kunt u beginnen met een krachtige basis en uw ideeën herhalen.

Creëer aanpasbare en interactieve componenten. Begin met kleine ontwerpen en combineer ze later tot een krachtig prototype. U kunt snel rijke media, prachtige middelen en interactieve componenten toevoegen om uw project met slechts één klik een vliegende start te geven.

9 beste prototype-apps zonder code om uw ideeën om te zetten in werkelijkheid (12)

De ingebouwde interactieve tools maken van elke overgang een plezier. Ervaar de presentatie-instelling die Framer biedt om ervoor te zorgen dat uw werk klaar is voor weergave. Schakel je ontwikkelaars in, werk samen met andere ontwerpers en geef snel een overzicht van je ontwerpen.

Framer kan genereren animatie codes die tijdens de 1:1 productie verder worden gebruikt. Zet je nieuwe prototype op de website en voeg er wat context aan toe om feedback te krijgen. Leer de basisprincipes en volg praktische tutorials om de snelheid te halen voor het ontwerpen en publiceren van uw site vandaag nog met Framer.

Start er gratis mee en beleef veel.

Hoe kies je de juiste tool voor prototypen?

De juiste prototyping-tool helpt u uw gedachten en meningen aan uw klanten te beschrijven. Met zoveel prototyping-tools op de markt, kan het kiezen van de juiste verwarrend zijn, omdat elke tool anders is met betrekking tot functies, prijzen, aanbiedingen, enz.

Houd bij het kiezen van een prototyping-tool dus rekening met de volgende punten:

 • Het moet gemakkelijk te leren en te gebruiken zijn
 • Moet meerdere aanbieden opties voor delen
 • Gebruik voor uw behoeften
 • Getrouwheid van de software om de gewenste resultaten te produceren
 • Budgetvriendelijk

Conclusie

No-code prototyping-platforms hebben veel mogelijkheden voor bedrijven geopend om te creëren en te innoveren. Met prototyping-tools is het eenvoudig geworden om websites en applicaties te bouwen zonder een codeur te zijn. Kies dus de juiste prototyping-oplossing die past bij uw vereisten.

Als u aan een ontwerpproject werkt, kunt u deze hulpmiddelen gebruiken mockups maken in minuten.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated: 07/04/2023

Views: 5720

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.